Trešā #WhiteFriday akcija tika aizvadīta novembra sākumā un ne tikai aicināja ikvienu atbalstīt dažādu nevalstisko un labdarības organizāciju mērķus, bet arī mudināja padarīt ziedošanu par regulāru ikdienas paradumu. Akcijas ietvaros Ziedot.lv platformā ziedoti 76 456 eiro, bet Mobilly platformā – 8469 eiro. Turklāt cilvēki sniedza savu atbalstu organizācijām, arī izmantojot citas ziedošanas iespējas, tādēļ kopējais ziedojumu apmērs ir vēl apjomīgāks.


“Arī Ziedot.lv, īstenojot projektu “Cilvēkos ir spēks”, sniedz iespēju ikvienam ziedotājam atbalstīt kādu nozīmīgu labdarības organizācijas iniciatīvu, tādā veidā celt smagi slimu cilvēku dzīves kvalitāti, sekmēt Latvijas dabas mantojuma saglabāšanu, palīdzēt izglītībā, kā arī sniegt iespēju Latvijas bērniem justies īpašiem un mīlētiem. Paldies ikvienam, kurš atsaucas #WhiteFriday akcijai un ar savu ziedojumu atbalsta nozīmīgas iniciatīvas visā Latvijā!”, komentē Ziedot.lv organizācijas vadītāja Rūta Dimanta. Šogad akcijas ietvaros šai programmai ziedoti 4570 eiro.

Lauvas tiesu no ziedotāju atbalsta Mobilly platformā saņēmusi Re:Baltica, kuras mērķu sasniegšanai saņemts atbalsts 1902,46 eiro apjomā. Organizācijai ziedojumi nepieciešami faktu pārbaudes laboratorijas “Re:Check” darba nodrošināšanai, kas pandēmijas laikā saskaras ar milzīgu agresiju interneta vidē.

Dažas no organizācijām, kas ar ziedojumu palīdzību saņēmušas tām nepieciešamo atbalstu, ir Kustība “Dzīvesbiedri”, kas Mobilly platformā saņēma atbalstu 424,5 eiro apjomā, un Bērnu Slimnīcas fonds ar ziedojumu kopsummu 619,03 eiro. Tāpat vērā ņemamu palīdzību saņēmušas organizācijas “Centrs Marta”, “Centrs Dardedze”, brīvprātīgo kustība #vieglipalīdzēt un Dakteris Klauns.

“Esam gandarīti, ka šogad, par spīti pandēmijai novērojams ne tikai organizāciju skaita, bet arī ziedojumu apjoma palielinājums! Priecājamies par visām organizācijām un iniciatīvām, kuras atradušas dzirdīgas ausis un ziedot gribošas sirdis. Joprojām ceram, ka vairums arī izvēlēsies šos ziedojumus padarīt par regulāru paradumu ikdienā,” komentē uzņēmuma “Mobilly” vadītājs Ģirts Slaviņš.

Akcijas ietvaros notikuši arī vairāki tiešsaistes pieredzes apmaiņas semināri – 20. oktobrī organizācijas tikās, lai pārrunātu komunikācijas uzlabošanas iespējas un dalītos savā pieredzē, bet 2. novembrī notika praktiska darbnīca soctīklu satura veidošanā tiešsaistē.

#WhiteFriday organizatori atgādina, ka veikt ziedojumus ziedot.lv un mobilly.lv platformās iespējams ik dienu arī ārpus akcijas ietvariem, izmantojot Mobilly lietotni, kā arī individuāli atbalstot dažādas organizācijas un veicot tiešos ziedojumus.